Discover your certification today Browse
Open page navigation
Project ManagementProgramme Management

Het Praxis Framework™ is het eerste wereldwijde framework dat het management van projecten, programma’s en portfolio’s samenvoegt.

APMG International lanceert een nieuwe certificering om project management professionals te helpen bij het optimaliseren van hun projecten en programma uitvoering - het assisteren van individuele personen om maximale resultaten te bereiken in een kort tijdsbestek. De certificering stelt professionals in staat hun vermogen te demonstreren om projecten en programma’s uit te voeren in onze hedendaagse snelle leefomgeving.

De certificering is gebaseerd op het Praxis Framework dat kosteloos online beschikbaar is. Het combineert de vier zuilen voor effectieve project uitvoering in één enkel framework: kennis, methode, competenties en volwassenheid. Door het samenvoegen van richtlijnen over de volle breedte, behoeven projectmanagers niet meer op verschillende plekken op zoek naar een leidraad voor het succesvol uitvoeren van projecten en programma’s.

Het Praxis Framework wordt aangestuurd door een actieve internationale gemeenschap die een schat aan hulpbronnen heeft bijgedragen, inclusief woordenlijst, vertalingen, templates, casestudies en blogs.

Adrian Dooley, Praxis Framework Lead Author says:

“sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw neemt de populariteit van project management richtlijnen toe, maar tegelijkertijd zijn deze richtlijnen versplinterd geraakt over vele publicaties die niet met elkaar in overeenstemming zijn en die verschillende termen en structuren hanteren”.

“Het Praxis Framework brengt goede praktijen terug op één lijn, zodat het oorspronkelijke doel weer wordt ondersteund: het geven van heldere, samenhangende richtlijnen voor het optimaliseren van project, programma en portfolio uitvoering.”

Knowledge, Method, Competency and Capability

Omdat het gehele framework kosteloos online beschikbaar is, levert Praxis een uitstekend toegankelijk hulpmiddel dat op elk moment kan worden ingezet. Als bij de project uitvoering een uitdaging ontstaat kan de project manager snel een oplossing zoeken. 

De directe online beschikbaarheid van Praxis ondersteunt een continue ontwikkeling die verder gaat dan officiële Praxis training en de deelnemers aan de Praxis gemeenschap kunnen verbeteringen aan het framework voordragen, die na beoordeling kunnen worden opgenomen.

De Praxis Framework Certificering wordt gelanceerd met drie producten – Foundation, Practitioner en Overbrugging. Foundation is het instap niveau, deze certificeert de kennis die nodig is om een effectief project of programma team lid te worden. Practitioner certificeert dat een individueel persoon weet hoe het Praxis Framework kan worden gebruikt en aangepast voor een project of een programma.

Voor diegenen die reeds zijn gecertificeerd voor een ander framework zoals PRINCE2® of de APM kwalificatie PFQ, is er het Overbruggingstraject als een andere route om Praxis Framework Practitioner te worden, zonder de verplichting eerst het Praxis Framework Foundation certificaat te hebben behaald. Het Overbruggingstraject markeert de overeenkomsten en verschillen tussen Praxis en andere prominente frameworks en bereidt individuele personen voor op de toepassing van het geïntegreerde Praxis framework op de projecten of programma’s in hun eigen organisaties.

Richard Pharro, CEO van de APM Group zegt:

“Daar waar sommige project management richtlijnen steeds gecompliceerder worden, vertegenwoordigt Praxis een frisse start voor project en programma managers op zoek naar een leidraad. Praxis distilleert vanuit een groot aantal handleidingen de essentie. Het resultaat is één enkele begrijpbare leidraad met ondersteunende certificering om project en programma uitvoering te bevorderen.”

“Traditioneel waren mensen genoodzaakt minstens drie project of programme management certificeringen te doorlopen om de volledige breedte van de kennis in het Praxis Framework te leren kennen. Vaak bestaat er overlap tussen certificeringen waardoor overtallig zaken moeten worden bestudeerd. De Praxis certificering laat herhaling weg en combineert daarmee de waarde van verschillende certificeringen tot één enkele.”

“Ik ben er van overtuigd dat Praxis gecertificeerde professionals zullen worden gerespecteerd om hun allround vermogen op het gebied van project en programma management.” 

Praxis Framework™ Certification

Over het Praxis Framework™

Praxis is een kosteloos en door een gemeenschap gestuurd framework dat individuele personen en organisaties kan helpen bij de realisatie van de baten van hun projecten, programma’s en portfolio’s. Het Framework werd oorspronkelijk gelanceerd in 2014 en vormt inmiddels een eerbewijs aan de talloze vrijwilligers die hun tijd hebben gedoneerd aan het vertalen van het framework vanuit het Engels naar Chinees, Frans, Italiaans en Spaans en andere talen die onderweg zijn.

Praxis Framework certificering zal beschikbaar komen vanaf januari 2018 via de door APMG geaccrediteerde training organisaties.

www.praxisframework.org

Over APMG International

APMG accrediteert organisaties om trainingen en consultancy diensten te verzorgen voor een breed scala aan professionele certificering schema’s. APMG’s lange historie van het accrediteren van organisaties wereldwijd, gecombineerd met haar zorgvuldige assessment proces, heeft er toe geleid dat door APMG geaccrediteerde organisaties worden erkend om hun inzet voor het leveren van uitstekende diensten.

APMG heeft een divers portfolio van certificering schema’s, inclusief internationaal erkende oplossingen voor project, business en IT management, cyberbeveiliging en publiek-private partnerschappen. APMG’s portfolio van certificering schema’s, ondersteund door een netwerk van door APMG geaccrediteerde organisaties, maakt het eenvoudig om trainingen of consultancy diensten in de eigen omgeving te vinden.

RELATED PRODUCTS

Bridge crossing several waterfalls

Project Management for Sustainable Development (PM4SD™)

Tourism projects that bring sustained growth

View more
Water

Agile Project Management (AgilePM®)

The world’s leading framework and certification for Agile Project Management.

View more
Silhouettes of people cheering in the sunset

Stakeholder Engagement

Cultivate a culture of collaboration and confidence among your key stakeholders

View more